assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /home/phwd432645/domains/glasblazen.nl/public_html/Ip/Internal/Revision.php:44 glasblazen

 

ALLES OVER GLAS? NU JA, BIJNA ALLES...

Deze website gaat over glas, dat had u waarschijnlijk al geraden. Maar glas is natuurlijk een heel breed onderwerp waarover hele bibliotheken geschreven kunnen worden. Hier richten we ons op hoe mensen werken met glas, dat wil zeggen: technieken. Je vindt hier dus veel informatie over glasblazen, flameworking (glasblazen aan de brander) en glasfusing, maar ook over de geschiedenis van de glastechnieken, de chemie en de fysica die van belang zijn bij het bewerken van glas, hoe glas onze taal en cultuur beïnvloedt en welke nieuwe technieken er in de maak zijn, zoals nanotechnologie en 3D printen van glas.

Wat je hier niet vindt zijn hele overzichten van historische en hedendaagse glaskunstenaars en glaskunststromingen, catalogi en informatie voor gebruiksglasverzamelaars of uitgebreide overzichten van alle kerkramen en ramen in kastelen en paleizen. Hoe mooi en interessant ook, deze informatie zou op zichzelf wiki-waardig zijn, en past niet op één website.

Deze website is gesponsord en gemaakt door Glass & Art. 2018 is het jaar waarin Glass & Art 10 jaar bestaat. Het is een succesvol atelier waar dagelijks veel klanten en cursisten komen. In die 10 jaar zijn ons dus ook ontzettend veel vragen gesteld. Het overgrote deel van deze vragen hebben een technische component: is glas eigenlijk een vloeistof? Wanneer is glasblazen uitgevonden? Hoe komt dat glas zo mooi blauw? Wat is eigenlijk glasfusing? Emaille is toch geen glas? Aventurijn is toch een steen? Moet je niet heel erg sterk zijn om te glasblazen? Hoe snij ik een cirkel? Waarom is mondgeblazen glas soms zo goedkoop?

Deze bijna oneindige lijst van vragen stimuleert ook de nieuwsgierigheid van de mensen van Glass & Art. Vaak weten we het antwoord, maar geregeld ook niet, en dan zoeken we het op. Dat leidt tot een opstapeling van kennis, vaardigheden en weetjes die we, ter viering van ons tienjarig jubileum, graag met iedereen delen. Natuurlijk blijft ook na 2018 deze website gewoon bestaan en zullen we deze bijhouden en uitbreiden. Een cadeau voor jou, van Glass & Art!

Mist u nog iets op deze site, of wilt u graag iets aan me kwijt? Vul het formulier hieronder in, en je krijgt snel antwoord.

Ik wens jullie veel leesplezier!

Katinka Waelbers, oprichtster en drijvende kracht achter Glass & Art