Categorieën
Glass & Art nieuws

Schrijf je Vrij

Zoals jullie weten schrijf ik graag, en vlotjes. Met die gedachte heb ik besloten mee te doen aan de actie Schrijf je Vrij van Amnesty International. Op 1 december ga ik 10 uur lang brieven schrijven in de gevangenis in Arnhem. Dit heeft drie doelen: 1. we sturen kaarten naar de politiekgevangenen om ze een hart onder de riem te steken. 2. We schrijven regeringen ed. aan om mensen vrij te krijgen of om betere omstandigheden te krijgen voor de gevangenen. En 3. we schrijven om geld op te halen voor mensenrechten.

Met dat laatste kun je helpen: Wil jij mij helpen en deze 10 uur sponsoren? Dankjewel alvast!

Meer info binnenkort op deze site!

Meer informatie over Amnesty

Amnesty International is een wereldwijde beweging van 10 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Meer info: www.amnesty.nl

Meer info over Schrijf je vrij

De geschreven kaarten stuurt Amnesty naar mensenrechtenactivisten die onterecht vastzitten of op een andere manier onrecht wordt aangedaan. De brieven sturen ze naar de relevante autoriteiten. Zo zetten ze hen onder druk om deze mensen vrij te laten.

Er zijn 9 mensen uitgezocht voor deze dag. Hier vind je de 9 mensen voor wie Amnesty in actie komt op 1 december.

De donaties zijn niet alleen voor deze 9 mensen, maar voor alle mensen en mensenrechtenactie van Amnesty. Wil jij mij helpen en deze 10 uur sponsoren? Dankjewel alvast!

Gevangenis de Koepel in Arnhem

Het event vindt plaats in de voormalige gevangenis De Koepel in Arnhem.

De Koepelgevangenis van Arnhem is een voormalige gevangenis ontworpen door Johan Metzelaar. In 1882 is de bouw van de gevangenis begonnen en in 1886 is de Koepelgevangenis in gebruik genomen. De Koepel in Arnhem was onderdeel van de penitentiaire inrichting De Berg. In 2015 werd deze inrichting gesloten.  

Ik kijk ontzettend uit naar de actie Schrijf je Vrij: spannend en nuttig tegelijk! Wil jij mij helpen en deze 10 uur sponsoren? Dankjewel alvast!